Rakenna lasiterassi. Lasiterassiopas 2024.

2024-01-05T11:58:55+02:00

Lasiterassi hankinnassa vuodelle 2024? Tälle sivulle on koottu tietoa mitä kannattaa ottaa huomioon ennen lasiterassin rakentamista.

Lasiterassin hinta?

Terassin lasituksen hinta muodostuu itse tuotteesta ja asennuksesta. Pyydä tarjous. Lasitukseen kannattaa panostaa, koska terassi on pitkäaikainen sijoitus ja se tuottaa iloa kymmeniä vuosia. Lasiterassia voit käyttää talvellakin ja voimme rakentaa sen kokolämpimänä tai puolilämpimänä, joten tilan käyttöaste lisääntyy huomattavasti. Lisäksi useimmat kalusteet kestävät lasiterassilla myös talven yli toisin kuin lasittamattomalla terassilla.

Lasiterassin hintaan kannattaa suhteuttaa myös asunnon arvon nousu asennuksen jälkeen. Kiinteistön ulkonäkö paranee ja käytössä oleva huonetila kasvaa lasiterssin myötä.

Voit hankkia lasiterassin kauttamme myös osamaksulla rahoituksella ja jakaa ostosumman pidemmälle maksuajalle. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike. Lue lisää osamaksu-rahoituksesta.

Asennamme terassilasituksen joko asiakkaan itse rakentamien valmiiden pohjien päälle tai vaihtoehtoisesti rakennamme terassin puu- tai alumiinirunkoisena avaimet käteen -periaatteella perustustöistä alkaen, kuitenkin aina asiakkaan toiveet huomioiden. Kysy lisää terassilasituksesta myynnistämme »

Ilmansuunnat

Mihin ilmansuuntaan kannattaa lasiterassi rakentaa? Jos sinulla on mahdollista valita terassisi ilmansuunta voit käyttää alla olevaa listaa hyödyksi valinnassa.

  • Etelä / länsi : Lämmintä ja valoisaa
  • Pohjoinen : kylmä ja hämärä
  • Itä : Aamulla valoisa ja muuttuu päivemmällä varjoisaksi.

Luvat

Lasiterassin rakentamiseen täytyy hakea lupa kaupungilta. Lasitalo hoitaa tarvittaessa lupaprosessin asiakkaan puolesta. Luvan saannin kesto voi vaihdella kunnittain.

Paras ajankohta terassin hankintaan

Lasiterassin voit hankkia koska tahansa, mutta talviaikana hankinta voi tapahtua nopeammin, kun lupaprosessi onnistuu ilman suurempia ruuhkia. Lasitetun terassin rakentaminen onnistuu kaikkina vuodenaikoina, myös talvella. Talvella ainoa viivästystä aiheuttava haaste voi olla perustusten tekeminen, jos on kovasti pakkasta.

Terassin perustukset ja runko

Asennamme terassilasituksen joko asiakkaan itse rakentamien valmiiden perustusten päälle tai vaihtoehtoisesti rakennamme terassin puu- tai alumiinirunkoisena avaimet käteen -periaatteella perustustöistä alkaen, kuitenkin aina asiakkaan toiveet huomioiden.

Myymme ja asennamme terassilasituksia uusiin ja vanhoihin kohteisiin. Tuotteet ovat pitkäikäisiä ja huoltovapaita Suomessa valmistettuja alumiiniprofiilituotteita. Vuosien kokemus lasiterassien asentamisesta julkiselle sektorille, kotitalouksille ja toisille yrityksille ovat tuoneet meille osaamista kaikenlaisista kohteista.

Siirry katsomaan referenssejä lasiterasseista > >

Millaisia lasituksia terassiin on saatavilla?

Kääntyvä terassilasitus

Kääntyvä terassilasitus on pystypuitteeton lasitusjärjestelmä, joka taittuu nippuun avattaessa. Järjestelmällä lasitetaan terassin aukot, jotka halutaan saada kokonaan avattua. Kääntyvä terassilasitus on moderni ja tyylikäs ratkaisu kohteisiin, joihin halutaan tilan tuntua. Järjestelmä tarjoaa esteettömän maiseman takapihalta tai terassilta. Lukkanin kääntyvä terassilasitusjärjestelmä on tukevarakenteinen, turvallinen ja käyttöä kestävä tuote.

Järjestelmän varsinainen paino kohdistuu yläprofiiliin, joten painavat lasitukset voidaan varustaa neljällä kuulalaakeroidulla pyörällä. Järjestelmän lasina käytetään karkaistua turvalasia, joka on erittäin vahvaa, ja vaatii voimakkaan iskun rikkoutuakseen. Järjestelmään on myös saatavana lukittava ovikahva.

Kiinteä terassilasitus

Kiinteä lasitus soveltuu hyvin monenlaiseen lasirakentamiseen. Kiinteitä lasituksia käytetään terassin kiinteissä osissa, kuten päätykolmioissa. Lasitukset voidaan valmistaa 1-, 2- tai 3-kertaisella lasilla. Lasi kiinnitetään profiiliin ruuvittomalla painokiinnitteisellä lasituslistalla ja viimeistellään vakiomallisilla kumitiivisteillä, jotta lasitus on tiivis kokonaisuus.

Liukulasitukset

Liukulasituksien avulla voidaan muodostaa tiivis seinä, joka saadaan helposti avattua. Liukulasitukset liukuvat liukukiskojen välissä sivuttaissuunnassa, ja ne liukuvat yhteen tiiviiseen nippuun. Käyttämämme liukulasiprofiilien hakaustekniikka mahdollistaa parhaan mahdollisen tiiviyden tuulelta ja sateelta. Järjestelmä on toimintavarma sekä kesä- että talviolosuhteissa. Pystypuitteellinen liukulasitus antaa erinomaisen suojan sääolosuhteita ja melua vastaan.

Toimittamamme liukulasitukset eivät vääntyile, vingu, tai jämähdä kiinni. Järjestelmä toimii vuosikymmeniä huoltovapaana. Liukulasitukset ovat saatavilla myös hyttysverkolla varustettuna.

Liukulasituksien lukitukseen on monia vaihtoehtoja. Vetonupilla lasitus saadaan nopeasti lukittua sisäpuolelta. Ovisalvalla on mahdollista pitää kulkemiseen tarkoitettu liukulasi kokonaan auki ja sen voi lukita myös sisäpuolelta. Sisäpuolisella lukituksella liukulasitukset saadaan tarvittaessa molemmista päistä lukittua helposti ja nopeasti. Liukulasitus voidaan varustaa myös Abloy lukolla, joka voidaan tarvittaessa sarjoittaa.

Terassin liukulasituksien lukitustavat

Kuva: Terassin liukulasituksien lukitustavat.

 

Terassin käyttökauden pidentäminen terassilämmittimillä ja termo-liukulaseilla

Meiltä saat myös infrapunalämmittimet terasseille ja parvekkeille tai vaikka suoraan ulkoilmaan. Lämmittimillä luodaan mukavaa tunnelmaa ja viihtyvyyttä ympäri vuoden. Se on omiaan jatkamaan sisätilaa puutarhan puolelle. Tilaa lasiterassin tilauksen yhteydessä myös lämmittimet – teemme asennuksen vaivattomasti samalla kertaa. Lasitettuun terassiin on mahdollista asentaa myös 2-kertainen termolasitus, jos terassin halutaan olevan ympärivuotisessa käytössä. Silloin terassilasitukseen käytetään 2-kertaista eristyslasielementtiä, joka eristää lämpöä 1-kertaista lasitusta huomattavasti tehokkaammin. Eristyslasi vähentää merkittävästi lasin huurtumista. Termo-liukulasitus soveltuu myös esimerkiksi viherhuoneiden lasitusjärjestelmäksi.

Asennettavat Solamagic-terassilämmittimet soveltuvat lähes kaikkeen käyttöön ja ovat helppoja asentaa ja turvallisia käyttää sekä myös äänettömiä. Solamagic-lämmitin on myös tehokas, sillä 94 % energiankulutuksesta muuntuu lämmöksi ja lämmitysvaikutus alkaa sekunneissa. Lämmitin lämmittää kohteen, ei tilaa.

Nyt saatavilla terassilämmitin Solarmagic 2000 AIR+ . Lämmittää ihmisen/kohteen lisäksi myös ilmamassan, riittää jopa 18 m2 tilaan. Kysy lisää meiltä!

Lasiterassin asentaminen

Lasitettu terassi on mahdollista asentaa itse paikoilleen. Ohjeistamme asennustyön silloin asiakkaalle. Suurin osa asiakkaistamme kuitenkin tilaa terassilasituksen asentamisen meiltä.

Lasiterassin suunnittelu

Asiakkaallamme on yleensä jonkinlainen visio haluamastaan lasiterassista. Asiantuntijamme auttavat mieluusti lasiterassin suunnittelussa toiveittenne mukaiseksi. Jos ette päädykään lasitettuun terassiin, niin meiltä saa myös lasikaiteet avoimeen terassiin.

Jos etsit ideoita ja inspiraatiota lasiterassin suunnitteluun, niin selaa alta kuvia toimittamistamme lasiterasseista:

ota yhteyttä